HTML

2009.12.05. 07:00 J.Cs.

Raikkönen 2010-ben Ralizni Fog:


Péntek reggelre immár biztossá vált, amit a nemzetközi sajtó már jó ideje megszellőztetett: Kimi Raikkönen jövőre nem indul a Forma1-ben és egy éves szerződést kötött a Citroën Junior Teammel. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a C4-est kapja majd, mint a világbajnok Sábastien Loeb és annak csapattársa, Dani Sordo.

A csapatot nem mellesleg a Red Bull támogatja, így egyből szárnyra kaptak azok a találgatások, melyek szerint a finn a következő szezon után az energiaital-gyáros csapatban térhet vissza a száguldó cirkuszba. Ezt egyelőre az érintettek tagadják, Raikkönen pedig fölöttébb lelkes az új szerepkörben. „Mindig szerettem volna ralizni és most köszönöm a Red Bullnak, hogy lehetőségem nyílik a világ legjobb autójával, a C4-essel versenyeznem", mondta. A finn, akárcsak csapattársa, Sebastien Ogier, a 13 futamból 12-n indul majd, az Új-Zéland ralit viszont kihagyja.

Raikkönen szerződésének anyagi hátterét nem hozták nyilvánosságra, ám az biztosnak tűnik, hogy jobban járt azzal, hogy egy évig szakít a Forma1-el: a Ferraritól 17 millió eurós végkielégítést kap, ami hét millióval több, mint amennyit akkor kapott volna, ha megegyezik a McLarennel vagy a Mercedesszel.

Forrás: impulzus.ro

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes sport autó híresség


A bejegyzés trackback címe:

https://eznemaza.blog.hu/api/trackback/id/tr161573537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása